MediVacature carrièremagazine - 16e editie

MediVacature is de grootste vacaturewebsite in zorg en welzijn van Nederland. Naast het maken en onderhouden van de vacature website MediVacature, geven zij jaarlijks een carrièremagazine uit. Deze is bedoeld voor afstudeerders van o.a. de opleidingen MBOv, HBOv, SPH, MWD, MMZ en Verzorgende. Corn Group is bij alle edities van het carrièremagazine betrokken. 48 Zorginstellingen leveren teksten aan voor een artikel en een bedrijfsadvertentie. Aan ons de taak om dit aantrekkelijk vorm te geven voor de doelgroep en aan te laten sluiten bij deze zorginstellingen. Het magazine wordt in duizenden aantallen verspreid binnen scholen over het hele land.


Doelgroep

De verspreiding gebeurt onder een jonge doelgroep. Vaak vrouwen, tussen de 21-30 jaar. Dit jaar werkten wij aan de 16e editie. Dit moest een bijzondere editie worden, met frisse ideeën, een moderne, jonge uitstraling en een knallend omslag, dat in één oogopslag moet uitstralen 'Hier ga ik misschien wel mijn toekomstige werkgever in zorg en welzijn in vinden'.


Traffic

Naast het ontwerpen van het binnenwerk van 192 pagina’s waren we verantwoordelijk voor de communicatie met de 48 zorginstellingen. Een enorme uitdaging om niet te maken te hebben met één opdrachtgever, maar met 48. Door goed te luisteren naar alle wensen en ontwerpen aan te laten sluiten bij de huisstijl die zij hanteren, is het gelukt om magazine op te leveren met allemaal enthousiaste klanten.


Omslag

Net als het binnenwerk, was de omslag toe aan vernieuwing. Het vrijstaande model, met daarachter een oranje achtergrond, voelde gedateerd en was dringend aan vernieuwing toe. ‘Het mag meer zorg uitstralen, in één oogopslag moet te zien zijn dat het om een zorg magazine gaat’, zo werd ons gezegd. Kijkend naar de zorginstellingen in het magazine, gingen wij op zoek naar een organisatie die in onze ogen een geschikte kandidaat zou zijn om een medewerkster beschikbaar te stellen. We kwam uit Chrystel, orthopedagoog bij HWW zorg in Den Haag. Onlangs had zij een campagne geschoten die zich uitstekend leende voor het omslag.

 

MediVacature magazine omslag

 

CareJobs
Voor het project in België, genaamd CareJobs, hebben we een soortgelijk carrièremagazine uitgebracht. Meer over dat project lees je hier.


Layar

Nieuw in deze editie is de toevoeging van Layar (augmented reality). Sommige pagina’s zijn door middel van het Layar logo voorzien van extra content. De pagina’s kunnen gescand worden met de Layar app en vervolgens is er extra content te zien in de vorm van video, call-to-action knoppen of Social media links. Een leuke toegevoegde waarde voor de zorginstellingen, want het kan potentiële werknemers direct verleiden om meer over de organisatie te weten te komen of direct contact op te nemen.


Online magazine

Naast de verspreiding van het print magazine, wordt het magazine ook digitaal aangeboden op de website via ISSUU (www.medivacature.nl/magazine).

 

Magazine voorbeeld

Magazine voorbeeld 2

Magazine voorbeeld 3

Magazine voorbeeld 4

Ga terug